Titlen kunne også være: “Virker rock og klassisk forskelligt på mine kunder.” Læs her og få svaret.

Musikkens stilart bestemmer - uafhængigt af den personlige smag - hvordan dine kunder opfatter din butik. Opfattes butikken som eksklusiv eller discount? Er den fin eller knapt så fin? Er den højtidelig, uformel eller noget midt imellem?

Som samfund har vi en overordnet fælles opfattelse af bestemte musikstilarter. Klassisk musik vil således generelt blive opfattet som finere og mere eksklusivt end hård punkmusik.

Det hedder, at musikkens stilart udløser en kulturel association. Det vil sige en opfattelse, som deles af de fleste mennesker - uanset deres musiksmag.

Musikkens stilart er derfor et stærkt redskab, til at ændre dine kunders generelle opfattelse af butikken.

Forskning har vist, at musikkens stilart:

  • Opfattes forskelligt af mænd og kvinder
  • Ændrer dine kunders opfattelse af stemningen i din butik
  • Påvirker personers adfærd

FACTS FRA FORSKNINGENS VERDEN

Ved at spille klassisk musik i undergrundsbanen har politiet i London fået mindre at lave.

Den klassiske musik har fået røveri til at falde med 35%, vold mod personale 25% og hærværk 37%. Samme trick brugtes på Københavns Hovedbanegård, hvor der konstant blev spillet klassisk musik ved indgangen mod Istedgade. Af en eller anden grund er de holdt op - måske efter kvarteret er blevet lidt "pænere"?

Musikkens stilart kan dog mere end at virke som et effektivt middel mod vold og hærværk. Det kan bruges til at påvirke dine kunders adfærd i butikken og til at skabe mere omsætning af specifikke produkter. 

Læs mere i næste indlæg "Hvad betyder musikkens stilart for omsætningen? Del 2 

P.s det er i del 2, du får svaret på, hvorfor manden på billedet med de to forskellige vinflasker, vælger den dyre tyske vin han står med i hånden...

Få musik i butikken, der påvirker dine kunders adfærd - og din bundlinie - positivt.